Over mijzelf

Yogadocent Ganny Boer

Yogadocent Ganny BoerMijn kennismaking met yoga was tijdens de zwangerschap van onze oudste zoon (1984): zwangerschapsyoga. Lekker ontspannend.

In 2008 maakten we een rondreis door Thailand. Onze Thaise boeddhistische begeleider Pooh heeft me tijdens deze reis opnieuw geïnspireerd tot mediteren. Na de reis ben ik op zoek gegaan naar iemand bij wie ik yogalessen wilde volgen. Iemand die mij kan leren hoe ik enige tijd pijnloos in de meditatie- of de kleermakershouding kan zitten. Een leraar die aandacht heeft voor de yogahoudingen,  voor meditatie en voor de filosofie van yoga. En dat alles heb ik gevonden bij Ron van der Post, een leraar die inspireert en uitdaagt.  Een leraar die heel veel weet en dit met een nuchtere bescheidenheid en humor weet over te dragen.

Opleiding tot yogadocent

Ook bracht hij mij op het idee om de opleiding tot yoga docent te doen, iets waaraan ik zelf nooit had gedacht. Maar toch. Alle hindernissen zoals leeftijd, mollig en stijf zijn, weinig discipline hebben, heb ik opzij gezet. In 2015 heb ik de opleiding tot Hatha Yogadocent afgerond bij Yogaschool Ron van der Post.  Toen had ik de smaak te pakken en wilde meer weten van yoga. Zo kwam ik terecht bij  William Yang en volgde bij hem een bijscholing voor yoga docenten. Het thema van deze bijscholing was: yoga is doen en ervaren.  We oefenden in het verdiepen en verfijnen van de yogahoudingen, daarbij aanvoelend en inspelend op de vraag van de ander. We zochten het evenwicht in de yoga tussen structuur en improvisatie.

Tijdens en na de opleidingen volgde ik (en nog) lessen in diverse yoga richtingen: Iyengar, Dru yoga, Vipassana, Yin yoga, Sivananda, Stoelyoga en Dynamische Hatha Yoga.

Sinds 2014 geef ik yogales. Ben begonnen op de dagbehandeling van een verpleeghuis. Na twee jaar wilde ik een andere uitdaging en ben verder gegaan. Inmiddels is het geven van yogalessen een uitgebreide hobby geworden. Yoga is iets waarin ik geloof en plezier aan beleef. Ik vind het een voorrecht om yogales te kunnen geven en daar anderen van mee te  laten genieten.

Naast de yogalessen werkte ik tot juli 2018 als beleidsadviseur kwaliteit en klachtenfunctionaris bij GGD Gelderland-Zuid. Sinds februari 2019 ben ik projectbegeleider dossiervorming bij Veilig Thuis Gelderland-Zuid, te Nijmegen.

Mijn werkervaring ligt op het gebied van de gezondheidszorg. Ik heb in bijna alle velden van de gezondheidszorg gewerkt, op verschillende posities. De drijfveer in mijn werk is steeds geweest: wat kunnen we doen om nog beter aan te sluiten op de mogelijkheden en wensen van de klant. Dit uitgangspunt zal je ook herkennen in mijn lessen.

Yoga op Maat (YOM) bieden is voor mij dan ook iets vanzelfsprekends.

BewarenBewaren